Hva er balsamicoeddik?
Balsamicoeddik er en mørk, aromatisk eddik med en karakteristisk søt og syrlig smak. Den er laget at druemost hovedsakelig fra Trebbianodruer. Produktet kommer opprinnelig fra Italia, spesielt Modena og Reggio Emilia, hvor den tradisjonelle «Aceto Balsamico Tradizionale» fortsatt produseres etter strenge regler.
Produktet lagres i forskjellige tønner av ulike tresorter, som f.eks kirsebær og eik. Lagringen kan vare fra 12 til over 25 år og jo lengre den lagres jo tykkere og søtere konsistens oppnår balsamicoeddiken. Forskjellen mellom Balsamicoeddik fra Modena og Balsamicoeddik fra Emilia ligger hovedsakelig i geografisk opprinnelse og produksjonsmetode. Produktet må ikke forveksles med crema di balsamico (kremet balsamicoeddik) som er en eddikvariant tilsatt blant annet fortykningsmidler for å bli ekstra søt og tykk i konsistensen.

Bruksområder
Balsamicoeddik er svært allsidig og brukes i mange retter. Den passer utmerket i salater, som dressinger og sauser. Den kan også dryppes over grillede grønnsaker, ost men også til desserter som jordbær eller vaniljeis.
Balsamicoeddik inneholder antioksidanter og er en viktig ingrediens i middelhavskjøkkenet. Produktet gjør virkelig prikken over i’en og er et must på kjøkkenet.
I vårt sortiment finner du en av de aller beste balsamicoeddikene på markedet! Condimento balsamico fra Cavalli i Reggio Emilia. Denne er lagret min. 3 år på forskjellige eikefat og den har ingen tilsetningsstoffer, fargetilsetninger eller fortykningsmidler. Den har en velbalansert behagelig smak og passer til det meste.
