4 dager / 3 netter

Opplev Bordeaux.

Kombiner mat, vin og kultur i Bordeaux, Frankrike.

En tur til Bordeaux byr på en fengslende blanding av historie, kultur og kulinariske gleder, noe som gjør det til et must-besøk for enhver reisende.

Byen bygget sin rikdom på en privilegert beliggenhet, og hentet fra jordsmonnet og klimaet de beste vinene i verden og bygget rundt elven den første havnen i Frankrike i 1750. Bordeaux har vært inkludert på UNESCOs verdensarvliste siden juni 2007.

Beliggende langs elven Garonne, er Bordeauxs elvebredd et pittoresk sted for avslappede spaserturer eller avslappende båtturer. Byens grønne områder, som den omfattende Parc Bordelais og Jardin Public, gir rolige flukter fra den urbane virvlende.

Oppsummert byr Bordeaux på en uimotståelig blanding av vin, historie, kultur og kulinariske gleder, noe som gjør det til et reisemål som lokker besøkende til å fordype seg i sin fortryllende atmosfære.

Opplev Bordeaux med oss, til fots eller på sykkel. Denne destinasjonen er perfekt både som firmatur og som gruppetur.

Inkludert i pakken:

 • Overnattinger på 4-stjerners hotell
 • Middag og frokost inkl drikke
 • Guidet omvisning på engelsk
 • Vinsmaking i St. Emilion inkl lunsj
 • Mye mer...

Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen den perfekte reisen for dere.

Det er lett å komme seg rundt i byen, både til fots, på sykkel og via trikk. Byen har mye å tilby for alle og enhver, fra et yrende uteliv med mange restauranter og barer til et godt utvalg av shoppingmuligheter. Nyt en aperitif ved bryggen eller midt i sentrum ved en av de mange populære områdene. Og er du glad i østers så har du kommet til rett sted!

Turen tilrettelegges for deres gruppe, enten dere er et firma eller en privat gruppe, så hvis det er behov for f.eks møterom eller annet så ordner vi det!
Hotellet dere bor på et 4-stjerners hotell som ligger meget sentralt i Bordeaux. Rommene er moderne og komfortable.

Hvordan komme seg til Bordeaux? Flytid fra Oslo ca 4,5-5 timer med mellomlanding. Om sommeren har Norwegian noen få direktefly fra Oslo. Et annet alternativ er høyhastighetstog fra Paris som tar deg til Bordeaux på 2 timer!

Dette er et programforslag for turen og er justerbart:

Dag 1.
Dere hentes på flyplassen i Bordeaux av buss og kjører samlet til hotellet hvor dere sjekker inn. En lokal reiseleder møter dere på flyplassen og er med dere på turen til hotellet. Lunsj er ikke inkludert denne dagen men kan arrangeres.
Denne ettermiddagen er det lagt inn en 2-timers guidet omvisning i denne vakre byen. Denne turen starter på hotellet og ender opp på kveldens restaurant.
Felles gourmetmiddag inkl drikke på lokal brasserie

Dag 2. Frokost på hotellet
Formiddagen er til egen disposisjon.
Lunsj er ikke inkludert denne dagen men vi kan være behjelpelige med å reservere bord hvis ønskelig.

På ettermiddagen blir dere hentet av deres lokale guide som tar dere med til et spennende område og dere skal besøke Les Bassins des Lumieres: Undervannsbasen, et ekstraordinært sted!

Denne monumentale, svært strategiske ubåtbasen, som dekker mer enn 4 hektar, ble bygget i 1940 og 1941 etter ordre fra tyskerne for å romme 27 ubåter og mannskaper fra deres italienske allierte og deretter 43 tyske ubåter. 6500 arbeidere, franske krigsfanger og spanske flyktninger, jobbet med konstruksjonen under forferdelige forhold. Nesten alle bygningene ble senket på slutten av krigen, kjempen forlatt og bunker endte opp med å bli brukt til kinodekor på 1960-tallet.

Det var først i 1998 at det gjennomgikk et arbeid for å bringe det opp til sikkerhetsstandarder. 

• «Les Bassins de Lumières», det største digitale kunstsenteret i verden, ligger ved havnen i Bordeaux, i de fire første cellene til den tidligere tyske ubåtbasen fra andre verdenskrig. Bli med på et spektakulært lysshow.
Buss tilbake til hotell.

Felles middag inkl drikke på lokal restaurant er inkludert.

Dag 3
Frokost på hotell
Etter frokost blir dere hentet av buss og turen går til området St. Emilion hvor dere får en guidet omvisning i den lille koselige byen som sådan er på Unescos verdensarvliste.

Etter omvisning i byen går bussturen til en av de eldste vingårdene i området. Det blir en omvisning på gården etterfulgt av en liten aperitif på slottet etterfulgt av grillfest kun for dere i hagen, selvfølgelig satt sammen med den lokalproduserte vinen.

Etter lunsj blir det en behagelig busstur for å oppdage et eksepsjonelt landskap viet til vindyrking, med landsbyer og historiske monumenter og overdådige slott som verdenskjente Petrus eller «Cheval Blanc»
Tilbake til hotell.
Felles middag inkl. drikke på lokal restaurant er inkludert.

Dag 4:
Frokost på hotell. Etter frokost avreise til flyplass.

Denne turen passer utmerket både som firmatur eller en vennegjeng.

 

Dette reiseforslaget du nå leser om er justerbart og legges tilrette etter deres ønsker og behov. Turen er basert på at gruppen ankommer Bordeaux flyplass. Det er også mulig å kombinere Bordeaux med et par dager i Paris.
Er programmet av interesse men dere ønsker andre aktiviteter, ta kontakt!

Inkludert i prisen:

 • N3 overnattinger på 3-stjerners hotell inkl frokost – dobbeltrom
 • N3 middager inkl drikke
 • N1 Vinsmaking i St. Emilion inkl lunsj
 • NBesøk i Les Bassin des Lumieres
 • NGuidet omvisning på engelsk i Bordeaux
 • NDiverse inngangsbilletter
 • NTransport til og fra flyplass
 • NBegge utfluktene inneholder transport med buss
 • NEngelsktalende reisefølge under utfluktene

Dette er ikke inkludert i turen:
-flybillett
-tips
-hotellskatt
-ellers annet ikke nevnt ovenfor