Vingårdsbesøk i idylliske omgivelser i Italia

Italia er det landet som i 2019 produserte mest vin i verden med over 46 millioner hektoliter og nesten halvparten av dette blir solgt på hjemmebane. De regionene som topper listen over produksjon er Veneto i nord og Puglia i sør. Veneto, i motsetning til Puglia, eksporterer ca 36 % av det de produserer. Kanskje Valpolicella, Amarone, Bardolino og Ripasso ringer en bjelle? Disse er alle fra Veneto og nærmere bestemt Valpolicella området.

Vi jobber mye med regioner som f.eks Umbria og Lazio, og sistnevnte er kanskje ikke så kjent på verdensbasis som sine storebrødre Veneto og Piemonte, men sakte men sikkert begynner regionen å våkne og produsere virkelig god vin. Rundt Roma, ved byer som Viterbo, Rieti, Frosinone og Latina finner man gode vingårder og druene som dyrkes her er blant annet de nasjonale druevariantene som Cesanese, Aleatico, Bellone og Passerina samt internasjonle varianter som Cabernet Franc, Syrah, Merlot osv.

Du kjenner kanskje til Frascati, både byen og vin? Frascati er en frisk hvitvin som produseres hovedsakelig sør for Roma av disse tillatte druevariantene: Malvasia Bianca di Candida, Bellone, Bombino Bianco, Greco Bianco, Trebbiano toscano og Trebbiano giallo.

Her kan jeg fortsette å skrive da dette er en verden jeg aldri blir lei. Det er alltid noe å lære og det er viktig å holde seg oppdatert da det er en verden som hele tiden utvikler seg. Som du har skjønt er vi over snittet interessert i god vin og det fører til en del vingårdsbesøk. Når vi legger inn en utflukt til vingård i turer vi skreddersyr for firma og private grupper garanterer vi kvalitet og hyggelige autentiske omgivelser. En vingårdsutflukt eller vingårdsopphold er perfekt for de som ønsker å nyte naturen og omgivelsene og til og med kanskje kombinere med sykkeltur?

Vi er ofte rundt omkring i Italia å besøker vinprodusenter vi allerede kjenner og vi besøker nye potensielle samarbeidspartnere. Disse besøkene er viktige for å kunne bli bedre kjent med menneskene bak vinen, og for oss er det viktig å kunne møte nettopp disse menneskene. Dette er viktig for å få en så ekte opplevelse som mulig. Ofte så befinner de vingårdene vi samarbeider med seg litt utenfor sivilisasjonen, og dette gjør det enda mer idyllisk og spennende. Noen er økologiske og kanskje biodynamiske mens andre har sine egne velbegrunnede filosofier. Vi er veldig kresne på hva vi tilbyr og for oss skal et vingårdsbesøk være interessant og lærrerikt men også en morsom opplevelse.

Du kan lese litt mer om våre reisemål på våre sider men hvis du ønsker flere detaljer rundt en tur ta kontakt med oss.

Alt dette til sammen gjør at vi kan tilby deg det aller beste. Vårt ønske og mål er å ta deg med til steder og håpe at du etter besøket sitter igjen med en «wow» følelse og gode minner som varer lenge. Da har vi gjort en god jobb!

Vingårdsbesøk i samband med en allerede bestilt tur til Verona eller Roma?

Har dere allerede bestilt en tur til f.eks Roma eller Verona på egenhånd og kunne tenke dere en forfriskende vingårdsutflukt? Da kan du ta kontakt med oss. Vi vil at dere skal få mest ut av turen deres.

Vi organiserer med glede en halv -eller heldagsutflukt for dere med omvisning på vingård, vinsmaking inkludert lunsj eller middag, transport til og fra hotell og kanskje et overraskelsesbesøk i løpet av utflukten? Skulle dere ha andre ønsker som f.eks pizzakurs, matlagingskurs, SPA, guidet tur i Roma/Verona for å nevne noe, er vi behjelpelig med det også.

Ikke nøl med å ta kontakt! Vi gjør det vi kan for å skape de beste minnene.