Prosecco og spumante er begge populære italienske musserende viner, men de har noen forskjeller som skiller dem fra hverandre.

Bli med oss på en reise i nord-Italia for å lære mer om Italias musserende vin.

Prosecco er vanligvis laget i Veneto-regionen i Nord-Italia, spesielt i området rundt byene Conegliano og Valdobbiadene. Den er kjent for sin fruktige smak, med toner av eple, pære og fersken. Prosecco lages hovedsakelig av druen Glera (noen produsenter kan legge til andre lokale druer som Verdiso) Prosecco er vanligvis mindre alkoholsterk enn spumante.

Spumante, derimot, er en bredere kategori som refererer til enhver italiensk musserende vin. Den kan komme fra forskjellige regioner i Italia og lages av forskjellige druer, inkludert Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Blanc og andre lokale varianter. Spumante kan variere fra tørr til søt og fra lys og forfriskende til fyldig og kompleks. Den kan også være produsert ved hjelp av ulike metoder, inkludert den tradisjonelle metoden (metodo classico) eller tankmetoden (metodo charmat), avhengig av produsentens preferanser og regionale tradisjoner.
Spumante lages på samme måte som den franske Champagne.

Den mest anerkjente musserende vinen fra Italia er Franciacorta og produseres i dag kun i et smalt område som strekker seg sør for Iseosjøen i Brescia-provinsen.

Så selv om begge er musserende viner fra Italia, varierer Prosecco og Spumante i smak, region, druesammensetning og produksjonsmetoder. Det er disse forskjellene som gjør dem unike og appellerer til forskjellige smakspalater og anledninger. Spumante er også mer lagringsdyktig enn prosecco.

Å besøke Valdobbiadene og Franciacorta gir en unik mulighet til å utforske to av Italias mest berømte vinregioner, hver med sin egen særegne sjarm og karakter. Uansett om du er en vinelsker eller bare ønsker å oppleve skjønnheten i Italias landskap og kultur, vil et besøk i disse områdene gi deg en uforglemmelig opplevelse. Fra å utforske vingårdene til å nyte de lokale kulinariske delikatessene, er disse to regionene et must for enhver reisende som ønsker å oppdage Italias rike vinarv.

Med oss kan du få oppleve nettopp disse områdene. Byer og områder du kan være med å utforske er blant annet vakre Verona, Marostica og Bassano del Grappa, samt opplevelser som matlagingskurs, rafting, grappasmaking, ostesmaking og mye mer. Hva med en pic-nic blant vinranker? Mulighetene er mange!

Når du deltar i en vinsmaking av prosecco og spumante i Italia, blir du møtt med en atmosfære fylt av lidenskap og kunnskap. Våre vineksperter vil veilede deg gjennom smaksprøver av ulike varianter, og du vil lære om forskjellene i produksjonsmetoder, terroir og druesammensetninger. Det blir selvsagt omvising på selve vingården og mulighet for å kjøpe med seg noen gode produkter hjem.

Vi arrangerer firma- og gruppeturer fullspekket av spennende og lærerike opplevelser, så ta kontakt med oss i dag for et uforpliktende reisetilbud!
Kontakt oss på mail linn@con-gusto.no eller på telefon +47 92235992.

Vi gleder oss til å høre i fra deg!

Les gjerne mer om noen av våre andre reisemål her