6 dager / 5 netter

Sykkeltur i Bordeaux.

Aktiv ferie blant vinranker, herskapelige slott og fransk livsstil

Bordeaux er sørvest-Frankrikes hovedstad og har mye flott å by på.
Bli med oss på en spennende og variert sykkeltur i Frankrike blant noen av verdens mest berømte vinprodusenter. En sykkeltur i Bordeaux-regionen gir deg som ønsker en aktiv ferie muligheten til å oppleve vakre landskap, smake på berømt Bordeaux vin, og nyte den franske livsstilen. Det er en flott måte å utforske området på og oppleve den lokale kulturen og gastronomien. Sykkelturen er perfekt for vinelskeren, uansett nivå. 

.

Inkludert i pakken:

 • Overnattinger på 3-stjerners hotell eller B&B
 • 5 frokoster og 2 middager
 • Kart og veibeskrivelse
 • med mer...

Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen den perfekte reisen for dere.

Reis på egenhånd, når du vil mellom april og oktober, med f.eks en god venn, et vennepar eller med vinklubben.
Landskapet og terrenget for denne sykkelturen er nøye valgt ut og går under kategorien «lettsyklet». Bordeaux er så mye mer enn vin og vinranker, så her har du mulighet til å sykle igjennom variert landskap, elveløp, skog og små sjarmerende landsbyer.

Turen passer for alle som er vant til å sykle, og det er viktig at man må kunne ta seg fram ved hjelp av kart/gps på mobil og turbeskrivelse og løse små problemer som skulle dukke opp underveis som f.eks et punktert hjul.

Det er mulig å bli en ekstra natt i vakre Bordeaux etter sykkelturen. Byen har mye å tilby for alle og enhver, fra et yrende uteliv med mange restauranter og barer til et godt utvalg av shoppingmuligheter. Nyt et aperitif ved bryggen eller midt i byen i en av de mange populære områdene.
Detaljer som hotell og restauranter kommer etter bestilt og betalt tur.
Her finner du oversikt over reglement og huskeliste for sykkeltur.

Program for sykkelturen

Dag 1. Ankomstdag – transfer til hotell – utdeling av sykkel
Ankomst Bordeaux (med fly eller tog)  – transfer til Pian Medoc som ligger litt nord for Bordeaux. Innsjekk på et Bed & Breakfast.
Dere vil møte en hotellansatt som tar dere imot ved ankomst og dere vil få utlevert sykler og annet materiale.

Middag er ikke inkludert, men det finnes restaurant på hotellet.

Dag 2. «Slottsruten» (25-40 km)
Frokost på hotell.
Dagens sykkeletappe går langs det som kalles «slottsruten». Du forlater Pian Medoc i retning Macau. Slottsruten går langs Gironde mot Margaux og Moulis. Vin -og brennevin produsenter venter på deg. En drøm for vinelskeren. Et viktig stopp er den lille havnebyen St.Julien hvor man kan se for seg transport av vintønner før i tiden ved “gabares”.
Denne «slottsruten» som krysser Medoc er sikkert en av de vakreste! Du starter sykkelruten din ved å krysse vingårdene i Margaux, Haut-Médoc med spaserturer blant noen av de mest kjente Chateaux. Her ligger slottene på rekke og rad. Hvis du beveger deg mot elvemunningen, vil du få mest mulig ut av dette reiseruten, mens du møter hyggelige og varierte landskap uansett årstid. Denne løypen vil lede deg til hjertet av «Medoc rouge».

Innsjekk hotell/B&B. Middag inkludert.

Dag 3: «Route de la Corniche» (ca 40-55 km)
Frokost på hotell.
Denne etappen går til Lamarque og her er man nødt til krysse elven med båt. Den lille byen Blaye passeres før det blir en behagelig sykkeltur langs elven. Vinområdet Côtes de Blaye passeres. Videre går turen til Bourg-sur-Girond hvor man passerer utallige palmer, rosa laurbær og eiketrær. Et «must»  for steinelskere: Bourg sur Gironde, en arkitektonisk juvel som klamrer seg til en stein, er landsbyen en av de vakreste og best bevarte ved elvemunningen.

Innsjekk på hotell/B&B. Middag inkludert.

Dag 4: Fronsac, Pomerol, Saint Emilion (40-50 km)
Frokost på hotell.
På veien for å komme til Saint-Emilion vingårder vil du krysse to andre appellasjoner: Fronsac og Pomerol. Appellasjonen Pomerol, nær nabo til Saint-Emilion, dekker et lite platå nord for Libourne. Lite område, men godt rykte. Vinene fra Pomerol er blant de mest verdsatte i Frankrike, inkludert den berømte «Petrus». Denne kretsen vil lede deg inn i hjertet av de beste vinene fra Pomerol og Saint-Emilion som Chateau Petrus og Chateau Cheval Blanc. Ved sammenløpet av to elver, Dordogne og Isle, viser store områder av Saint-Emilion, Pomerol og Fronsac seg med vakkert landskap av åser og platå, og danner en vakker mosaikk av vinranker som strekker seg til det uendelige. 

Overnatting i Saint Emilion. Middag ikke inkludert.

Dag 5: Saint Emilion – Bordeaux (50 km)
Frokost på hotell.
Etter å ha passert gjennom Branne på Dordogne-elven, kommer du til sykkelstien «Roger Lapébie» og her kan du nyte en perfekt sykkelrute i hjertet av dette vakre naturlandskapet, med flere rasteplasser og vannpunkter. Du vil følge dette hyggelige sporet som går til Creon. Du vil sykle gjennom en rik arkitektonisk arv, middelalderbyer, landsteder, befestede møller, klostre, romerske kirker. Dette sporet tar deg til den majestetiske Place de la Bourse, «vannspeilet» i hjertet av byen Bordeaux. Du vil ha utsikt over bryggen, elven Garonne og steinbroen du krysser noen minutter før!

Overnatting i Bordeaux.
Middag ikke inkludert.

Dag 6: Avreise (eventuelt en ekstra natt i Bordeaux)
Frokost på hotellet. Innlevering av sykkel og utstyr.

 

Inkludert i prisen:

 • N5 overnattinger på 3-stjerners hotell / B&B inkl frokost – i dobbeltrom
 • N2 middager
 • NKart og veibeskrivelse + GPS app
 • NBagasjetransport
 • NTransfer til hotell ankomstdagen
 • NBåtovergang/billett dag 3
 • NAssistanse pr telefon 7/7
 • NSykkel Touring Bike
 • NReiseperiode: 01.04-31.10
 • NAntall personer: 2-8
 • NVanskelighetsgrad: Lett

Dette er ikke inkludert i turen:
-flybillett/togbillett
-drikke til middagene
-sykkelhjelm
-ellers annet ikke nevnt ovenfor
-diverse personlig utstyr som er nyttig på sykkeltur som regntøy, sko, refleks m.m
-forsikringer

Pris pr person i dobbeltrom: fra kr 12 950,-
Tillegg for enkeltrom: kr 3500,-
Tillegg for el-sykkel: kr 1700,-
Ekstra natt i Bordeaux på etterspørsel

Hvordan komme seg til Bordeaux? Flytid fra Oslo ca 4,5-5 timer med mellomlanding. Om sommeren har Norwegian noen få direktefly fra Oslo. Et annet alternativ er høyhastighetstog fra Paris som tar deg til Bordeaux på 2 timer!

Sykkeltur i Bordeaux blant vinranker