Rustikke Umbria

Umbria ligger midt i hjertet av Italia og er den eneste italienske region som ikke har kystlinje. Elven Tiber krysser regionen. Du finner blant annet de pittoreske innsjøene Trasimeno og Piediluco og elvene Nera og Corno og sist men ikke minst Marmore fossefallene, Europas høyeste kunstige fossefall. Regionen grenser til Toscana i vest, Lazio i sør og le Marche på nord-østsiden. Den regionale hovedstaden er Perugia.

Umbria er preget av milde og grønne åser og av byer som som klamrer seg fast oppover åsene. Umbria består hovedsakelig av fjell og daler og slettene opptar bare 6% av regionområdet. Når det gjelder turisttilbud er disse hovedsakelig knyttet til natur, historie og kunst. Romanske kirker, gotiske katedraler, basilikaer og gamle palasser er noe man kan beundre i denne vakre regionen. For all del ikke glem det gastronomiske aspektet hvor skinker, olivenolje, vin, mikrobryggeriøl og mye mer står sentralt. Måltidene er rike og mye er basert på grønnsaker, bønner og linser, etterfulgt av trøffel og ikke minst småkaker.

Vi skreddersyr spennende og innholdsrike turer i denne vakre regionen som absolutt er verdt å få med seg. I turene vi legger opp er det ofte fokus på lokal mat og vin og trøffeljakt står ofte på programmet i våre turforslag, men man kan legge inn aktiviteter som spa, shopping, ølsmaking, spaserturer og andre sportslige aktiviteter for å nevne noe. Turer til Umbria passer utmerket for private og firma. Kontakt oss i dag for et uforpliktende reiseforslag.