Reisemål i Italia

Vi elsker Italia! Hvor enn man velger å reise er man så og si garantert spennende, lærerike og kulinariske opplevelser. Vinranker og oliventrær, idylliske små middelalderbyer, innsjøer og sjø. Italia byr på det meste, enten du er glad i sportslige aktiviteter eller ønsker å nyte landskapet over et glass egenprodusert sprudlevin.

Nord-Italia byr på vakre områder med hvorav flere er å finne på Unescos verdensarvliste. Du har vinranker så langt øyne kan se. Her finner du blant annet romantiske Verona hjembyen til Romeo og Juliet, Arena di Verona hvor mange verdenskjente artister dukker opp samt Gardasjøen ikke langt unna. Litt lenger mot øst har du en av verdens mest kjente områder, Valdobbiadene, hvor den friske sprudlevinen Prosecco lages.

I midten av Italia finner du andre unike områder som Umbria med sin grønne sjarm og rustikke væremåte. Trøffeljakt, vinsmaking, Assisi og vakre Trevi er noe av det Umbria kan friste deg med. Litt lengre syd finner du Lazio-regionen hvor den evige stad – Roma ligger, som ikke trenger noen egen beskrivelse.

Tar vi turen enda litt lengre syd kommer du til Matera, og til hælen til Italia, Puglia, med sin lange nydelige kystlinje, flotte byer og ikke minst Trulli.

Her finner du noen av våre populære reisemål som enkelt kan endres for å komme frem til nettopp deres ønske. Alle våre turer passer utmerket både som firmatur og gruppereise.

Pittoreske Sirmione og Gardasjøen

Verona – Gardasjøen og Valpolicella

4 dager – 3 netter

Bli med å opplev Veneto i Nord-Italia hvor blant annet den verdenskjente Amarone og grappa produseres. Spennende opphold med god lokal mat og drikke kombinert med flotte kulturelle og historiske innslag i blant annet Verona by, Romeo og Julies hjemsted. En forfriskende båttur på idylliske Gardasjøen er ikke å forakte.

Roma – den Evige Stad – vingårdsbesøk

4 dager – 3 netter

Alle veier fører til Rom. Bli med oss nettopp dit! Dette er en av våre mest populære turer hvor du får oppleve det ekte Roma. Selvom dette er en storby så merkes ikke dette fordi vi greier å gjøre Roma intimt. Colosseum, Vatikanet, Spansketrappen er noe av det du får oppleve. Vi tar også turen ut til «landet» og besøker Castelli Romani for et vingårdsbesøk og vinsmaking av egenprodusert vin.

Vinsmaking i Umbria

Umbria – Trøffeljakt – Assisi

5 dager – 4 netter

Drømmer dere om en tur til Italia litt utenfor turistmassene, med spennende aktitiveter, god mat og vin du sent glemmer? En tur til vakre grønne Umbria, midt i Italia kan være en opplevelse dere sent glemmer. Vinsmaking, trøffeljakt, bybesøk og klosterbesøk er bare noe av det som står på programmet. En tur til Umbria er for deg som ønsker å virkelig oppleve det ekte Italia. Vi besøker byer som Assisi og Perugia.

Parmaskinke

Gourmettur til Parma

4 dager – 3 netter

Sier du ordene Parmaskinke, parmesan, Ferrari, balsamico så har du kommer til riktig side. Bli med oss på oppdagelsesferd i regionen Emilia-Romagna hvor vi bor i Parma, som er Kulturbyen i 2020. Det blir noen spennende utflukter basert på kultur og mye gourmet. Vi besøker produsenter av blant annet parmesan, parmaskinke, balsamicoeddik og for de som ønsker mer action kan prøvekjøring av Ferrari arrangeres.

Agropoli

Kystbyen Agropoli – Cilentokysten

8 dager –  7 netter

Bli med til Agropoli som befinner seg på Cilento-kysten i Campania regionen. Med sine 20 000 innbyggere ligger denne sjarmerende byen på en høyde med flott havutsikt.
Byen er et perfekt utgangspunkt for mange spennende utflukter som f.eks det arkeologiske området Paestum, flere fasinerende grotter hvor man også kan ta et forfriskende bad, mat -og vinopplevelser og mye mer. Et av de aller største hovedattraksjonene i Agropoli er Aragonese slottet, som var et observasjonstårn bygget i det første halvdel av 600-tallet.