Bli med til sjarmerende og autentiske Umbria på vingårdsbesøk og trøffeljakt

Spoleto i Umbria
19.10 – 23.10- 2023

Bli med oss til vakre Spoleto midt i regionen Umbria – Italias grønne lunge. Spoleto ligger i underkant av to timer fra flyplassen i Roma og har ca 38.000 innbyggere. Spoleto er en moderne men tradisjonell by med en rullebane under jorden hvor man lett kan komme seg rundt i byen ved å gå på og av når man ønsker. Blie man sliten til bens kan man benytte seg av denne unike muligheten.

Et av kjennetegnene til Spoleto er Rocca Albornoziana, selve symbolet på byen som er en festning helt på toppen av byen. Utsikten er fantastisk, og for de som ikke lider av høydeskrekk anbefales også å spasere over broen Ponte delle Torri som er 230 meter lang og 82 meter høy.  Byen kan også by på et gammelt romersk amfiteater.
Ellers er det godt av utvalg av barer, restauranter og butikker i byen.
I løpet av denne turen skal du besøke flere interessante steder i Umbria, og på menyen står vin og trøffel. Vi tar dere med til de litt mindre, ukjente stedene og vi er helt sikre på at dere sitter igjen med gode opplevelser etter å ha være på disse stedene. Områdene dere skal besøke, foruten om byen Spoleto, heter Ferentillo og Cannara og begge ligger ca en halvtime unna hotellet.

Det er lett å bli betatt av denne italienske regionen og de som besøker den for første gang blir positivt overrasket, mens de som allerede har vært her kommer gjerne tilbake ikke bare en gang men opptil flere ganger.

Hotellet dere skal bo på under oppholdet heter Hotel Albornoz Palace og er et 4-stjerners hotell som ligger ca i 5-10 minutters gåavstand fra sentrum. Hotellet har treningsmuligheter, svømmebasseng og restaurant. 

Program for reisen

Dag 1:
Ankomst flyplass i Roma – felles transport til Spoleto
Dere møtes av vår engelsktalende reiseleder på flyplassen i Roma og det blir felles busstur til hotellet i Spoleto. Turen tar ca to timer og er en fasinerende reise gjennom Umbrias vakre og varierte landskap.
Etter at dere har sjekket inn på hotellet har dere mulighet til å slappe av og nyte omgivelsene. Hotellet har svømmebasseng og treningsmuligheter og ligger få minutter fra selve Spoleto by.

Det serveres middag på en lokal restaurant ankomstdagen.

Dag 2:  Guidet tur i Spoleto
Etter frokost venter en spennende guidet tur i Spoleto. Den lokale guiden møter dere i resepsjonen på hotellet. Her får dere bli til de viktigste severdighetene og det blir en kaffestopp underveis for de som ønsker det.
Resten av dagen er til egen disposisjon. Lunsj og middag er ikke inkludert denne dagen, men kan organiseres for de som ønsker det.

Dag 3: Vingårdsbesøk med lunsj – besøk i den sjarmerende byen Trevi
Etter frokost reiser dere med buss til en lokal vingård hvor det blir omvisning på vingården etterfulgt av vinsmaking og lunsj. Vingården dere skal
besøke er en økologis vingård som bruker både hester og gjess aktivt blant
vinrankene. De har pr dags dato 400 gjess som går fritt omkring og renser jorden. Er det fint vær denne dagen blir det pick-nick ut, er ikke værgudene med oss så serveres lunsj inne på vingården.

Etter lunsj tar vi en liten tur innom den sjarmerende middelalderbyen Trevi, hvor de som ønsker kan ta en kaffe eller en is. Turen går så videre tilbake til hotellet og dere har ettermiddagen fri før en felles middag på en lokal restaurant i Spoleto.
Middag er ikke inkludert denne dagen, men kan organiseres hvis det er ønske for det.

Dag 4: Trøffeljakt med lunsj
Etter frokost går turen med felles buss til fantastisk sted i området som heter Ferentillo. Her starter dere med å delta på trøffeljakt med trøffeljeger og hund. Dere er med på å lete etter skogens gull. Når trøffeljakten er ferdig går turen tilbake til stedet dere ankom og dere får delta på et mini trøffelkurs i regi av en profesjonell kokk, etterfulgt av en god lunsj.

Avskjedsmiddag inkludert drikke på lokal restaurant i Spoleto.

Dag 5: Utsjekk – felles hjemreise

(Program må betraktes som veiledende og kan endres dersom praktiske eller andre forhold skulle tilsi dette)

Pris pr person 14900,- i dobbeltrom
Tillegg for enkeltrom kr 2500,- 

Dette er inkludert:

-Fly t/r Oslo Gardermoen – Roma Fiumicino med Norwegian
-4 netter på 4 stjerners hotell i Spoleto i Umbria
– god frokost på hotell
– felles transport med buss t/r hotell-flyplass
– felles transport under utflukter
– engelsktalende reiseleder med på utflukter
– engelsktalende reiseleder på turen fra flyplass i Roma til hotell
– guidet omvising i Spoleto
– 2 middager inkl drikke
– 2 lunsj inkl drikke (hvorav en etter trøffeljakt og en på vingård)
– vingårdsbesøk i Cannara området med omvisning på vingård, vinsmaking
– trøffeljakt i Ferentillo
– matlagingskurs etter trøffeljakt med trøffel som hovedingrediens

Flytider:
19.10 Avreise Oslo Gardermoen kl 07.00 med ankomst Roma Fiumicino kl 10.10
23.10 Avreise Roma Fiumicino kl 20.40 med ankomst Oslo Gardermoen kl 23.50

Pssst! Deltakere på turen får gode priser på italienske gourmetprodukter i nettbutikken til Con-Gusto.

Dette er ikke inkludert:
Tips til sjåfører og guider
Måltider ikke spesifisert i programmet
Hotellskatt pålydende 2,5 euro pr natt som betales direkte til hotell av den reisende

For påmelding eller mer informasjon ta kontakt med oss pr mail: linn@con-gusto.no.
Du kan også fylle inn skjemaet under for påmelding.

For å få mest mulig ut av turen så er det ønskelig med mindre gruppe. Vi har derfor satt et minimum 10 reisende og maks 15 reisende.
Ved færre enn 10 påmeldte ser vi oss dessverre nødt til å kansellere turen.

De beste smakene av Italia» får ny mening etter å ha vært på opplevelsestur organisert av Con-Gusto. Umbria, og Spoleto som by, gav oss mange fantastiske mat og vin opplevelser. Og alle turene rundt i området åpnet virkelig våre øyne for hva Italia og spesielt denne regionen kunne by på. Fra før kjente vi de gode og smakfulle produktene og den supre servicen. Og de elsker vi og bruker dem ofte som gaver, for alle fortjener å bli kjent med disse gode smakene. Vi er så glad for at vi bestilte vår tur igjennom dere og for at dere også går for kvalitet i alle ledd.

Jeg vil melde meg på denne turen:

Påmeldingsinformasjon:

Avtalen mellom den reisende og Con-Gusto inngås i det tidspunktet du får tilsendt en skriftlig bekreftelse av bestillingen på e-post. Husk å lese godt igjennom våre vilkår, disse finner du litt lengre ned.
-Vi sender ut faktura med et depositum normalt pålydende kr. 2500,- ved påmelding. Depositumets størrelse settes på grunnlag av våre betalingsforpliktelser til underleverandører. Restbeløpet innbetales normalt 60 dager før avreise.
-Er det under 60 dager til avreise ved bestilling, sendes faktura på hele beløpet med kort betalingsfrist. Reisedokumentene sendes på e post cirka 2 uker før avreise.
-Kunden har rett til å avbestille turen inntil 2 måneder før avreise mot et gebyr tilsvarende depositumet. Avbestilles turen når det er under 60 dager før avreise innbetalte beløpet blir refundert med fradrag av depositum.
Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, blir hele reisens kostnad belastet.
-Program må betraktes som veiledende og kan endres dersom praktiske eller andre forhold skulle tilsi dette, uten at kunden kan kreve refusjon.

Priser: Eurokursen har vært veldig variabel de siste årene og vi forbeholder oss retten til å øke prisen ved store kursendringer.

Frister: Depositum faktureres og må innbetales ved påmelding av ønsket tur.
Er det avtalefestede beløpet ikke kommet på arrangørens konto 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avalen med mindre kunden kan dokumentere at betaling er skjedd innen forfall.

Avlysning av tur: Hvis det blir for få deltakere kan turen avlyses. Dette vil de påmeldte få informasjon om så tidlig som mulig og tidligst ca 12 dager før avreise.  Hvis Con-Gusto avlyser en tur vil innbetalt beløp tilbakebetales (unntatt depositum) 

Avbestilling av din reise: Vi følger Utenriksdepartementets reiseråd. Reisen kan avbestilles hvis det kommer restriksjoner for reisemålet eksempel krigshandlinger, naturkatastrofer, smittsomme sykdommer og andre lignende hendelser. Innbetalt beløp vil i slike tilfeller tilbakebetales.
Reisen kan imidlertid ikke avbestilles av foran nevnte årsaker hvis begivenheten som legges til grunn for avbestillingen var eller burde vært kjent ved bestilling.

Vi anbefaler alle reisende å ha gyldig reiseforsikring som også bør dekke eventuell hjemtransport, samt Europeisk Helsetrygdekort ved reiser i Europa. Vi anbefaler å tegne en avbestillingsforsikring dersom dette ikke er inkludert i reiseforsikringen. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.
Dersom en reisende uteblir ved avreise eller er forhindret fra å reise pga manglende billett, pass eller andre dokumenter betales reisen i sin helhet.

Con-Gusto er medlem av Reisegarantifondet.