Detaljert program

Torsdag
Dere hentes på Fiumicino Aeroporto Roma av minibuss med sjåfør og guide og blir fraktet til Umbria. Før vi når destinasjonen og hotellet så tar vi en pause i Terni hvor vi tar en spasertur og tar en liten lunsj. Her kan hver og en bestille det man ønsker, enten det er salt eller søtt. Turen går så videre til hotellet som dere skal bo på som ligger ikke langt fra den lille middelalderbyen Arrone.
Turen fra flyplass til hotell tar ca 1,20 time.
3-retters middag inkl. drikke på hotell.
Fredag
Etter frokost på hotell hentes dere av sjåfør og turen går til en lokal restaurant hvor dere er med på trøffeljakt og lærer hvordan tilberede skogens gull, trøffelen, på kjøkkenet. Dette er en unik opplevelse med personer som virkelig kan sakene sine og noe man ikke er med på hver dag. Det blir servert en lettere lunsj med typiske produkter og litt godt drikke i glasset. Deretter går turen videre til vakre Abbazia di San Pietro in Valle for en omvising etterfulgt av en båttur på Lago di Piediluco i pittoreske omgivelser. Dette er en utflukt som består av mye flott natur og unike opplevelser.
3-retters middag på lokal restaurant. Drikke er inkludert.
Lørdag
Frokost på hotell
Dagen går ut på diverse besøk hos lokale produsenter. Vi skal besøke en olivenoljeprodusent, en mikrobryggeriøl-produsent og en vinprodusent. Det blir smaking av lokalproduserte produkter under hvert opphold. Lunsj med vinsmaking vil bli servert på en av disse lokale produsentenes gård. Etter endt rundtur tar vi turen til Cascate delle Marmore, Europas største kunstige fossefall, for en guidet omvisning.
3-retters middag på lokal restaurant. Drikke er inkludert.
Søndag
Frokost på hotell
Dagsutflukt i Valnerina med besøk i Norcia og S. Anatolia di Narco. Norcia er et område meget kjent kjøtt/salumi mens S. Anatolia di Narco er en typisk borg fra Umbria hvor vi skal besøke Abbazia Di San Felice e Mauro og Canapa museet. Canapa-museet er et museum som viser bruken av hamp i før i tiden. Aperitif er inkludert. Utflukten inkluderer lunsj i tradisjonell restaurant med smaking av noen typiske lokale produkter. Etter endt utflukt går turen tilbake til hotell, og det vil bli servert en 3-retters middag inkl. drikke.
Mandag
Frokost på hotell
Transfer til Fiumicino Aeroporto. Hjemreise.
Annen informasjon:
Denne turen legger vekt på lokale produsenter av mat og drikke av høy kvalitet i den vakre uberørte Umbria. Alle produsentene som vi besøker tar vare på miljø og jobber uten kjemiske midler og de er veldig stolte av det de driver med. Dere får muligheten til å møte produsenten og snakke med han/henne og spørre om hva dere måtte ønske. Alle stedene vi besøker ligger i nærområdet så det vil ikke bli lange bussturer. Fly er ikke inkludert.
Under hele oppholdet vil transport med engelsktalende sjåfør og engelsktalende guide være tilgjengelig. Om ønskelig kan norsk reisefølge være med.