Lazioregionen er så mye mer enn Roma. Har du noen gang vært i Tuscia-området, nord for Roma? Her finner du blant annet Bolsena innsjøen, Viterbo, Montefiascone og Tarquinia, for å nevne noe.  Videre er området kjent for den berømte vinen Est! Est! Est! produsert i Montefiascone, hasselnøtter, nydelig naturseverdigheter og mye mer.

Dette tureksemplet er basert på gjennomførte turer med fire overnattinger i en nydelig agriturismo (bondegård)  omringet av olivenplanter og et mål med lavendelplanter. Innholdet og varighet kan selvfølgelig endres etter behov.

Hotellet som har svømmebasseng, ligger ca 1 km fra en av inngangsportene til den koselige byen Viterbo, og er tilgjengelig ved kun 10-15 minutters gåtur. Ønsker man å spasere så går man igjennom en historisk vei/kanal som ble gravd ut under etruskernes tid. Turen til Tusciaområdet tar for seg flere kulturelle aspekter som man må få med seg når man er i området, mange av disse er vanskelige å komme til på egenhånd. Det blir også bybesøk til blant annet Viterbo, Montefiascone og vakre Civita di Bagnoregio. Sistnevnte, hvor det til vanlig bor bare noen få innbyggere, er kjent for navnet  «byen som dør» og er absolutt verdt et besøk.

På timeplanen står også et interessant besøk, Caprarola, en liten borg på en høyde dominert av en gigantisk festning i Pentagonform, Farneseslottet, som før i tiden var et symbol på den romerske rike familien som blant annet bestod av paver. 

Siden vi er i nærheten av flere flotte innsjøer så tar vi en avslappende båttur på idylliske Lago di Bolsena, etterfulgt av smaking av fiskeprodukter fisket av lokale fiskere. Rundt omkring  i Lazio kommer man ikke foruten litt vinsmaking og olivenoljesmaking,  Lazio har mye å by på, men ikke så kommersiell som andre regioner.

Alle steder vi besøker er utvalgt med omhu av oss og når det gjelder valg av restauranter så garanterer vi sesongens råvarer samt lokal vin.
En slik tur kan lett kombineres med et par dager i Roma om det skulle være ønskelig. Dette kan turen inneholde:

-transfer til/fra flyplass
-engelsktalende guide
-4 overnattinger i dobbeltrom inkl frokost
-besøk hos lokal osteprodusent med smaking, kaffe og kake etter lunsj dag 1
-3 middager (2-3 retters) ved forskjellige restauranter (Slow Food) inkl drikke
-1 middag i Pizzeria
-besøk og omvisning i Civita di Bagnoregio
-omvisning i gamlebyen Bolsena inkl. båttur på Lago di Bolsena og smaking/light lunsj av lokale fiskeprodukter
-besøk og omvisning ved Farnese slottet i Caprarola og lunsj i lokal restaurant. Besøk hos lokal produsent som lager syltetøy av forskjellige skogsbær
-besøk i Monsterparken «Bomarzo»
-vinsmaking og light lunsj hos lokal vinprodusent
-transport under hele oppholdet
-alle innganger til diverse museer/severdigheter.

Lyder en slik tur fristende? Ikke nøl med å ta kontakt for å sette sammen reiseelementer for deg og resten av reisefølget.